Az OSZK adott otthont az MTA-doktori címek átadásának

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/04/26

 

2024. április 23-án könyvtárunk északi olvasótermében tartotta ünnepi ülését a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Doktori Tanácsa.

Különleges és könyvtárunk számára megtisztelő rendezvényt köszönthettünk az OSZK falai között. Az MTA-doktori címmel járó oklevelet hetvenhét hazai tudós kutatónak nyújtotta át az MTA Elnöksége és Doktori Tanácsa. 

 

A résztvevőket Gerencsér Judit, az OSZK általános főigazgató-helyettese házigazdaként köszöntötte, majd Hoffmann István nyelvtörténész, az MTA levelező tagja, a Doktori Tanács társelnöke, az esemény levezető elnöke üdvözölte a jelenlévőket, bemutatta a rendezvény elnökségének tagjait, majd megnyitotta az ünnepi ülést.  

A rendezvényen részt vett Freund Tamás, az MTA elnöke, Kollár László Péter, az MTA főtitkára, Erdei Anna, az MTA főtitkárhelyettese, valamint Kamarás Katalin, a Doktori Tanács elnöke. 
A rendezvény folytatásaként Freund Tamás és Kamarás Katalin megtartották köszöntőbeszédeiket, majd átadták az MTA-doktori okleveleket.  

Az ünnepi esemény befejezéseként záróbeszédet tartott Kollár László Péter, majd Hoffmann István bezárta a nyilvános ünnepélyes ülést, és gratulált az MTA új doktorainak.  

 

A Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezetője, a nemzeti könyvtár munkatársa, Kasza Péter is ezen az ünnepségen vehette át oklevelét. Ezúton is gratulálunk kollégánk nagydoktori címéhez! 

 

További képek