Az Olvasástársaság gyerekeknek felolvasó önkénteseket képez

Printer-friendly versionPDF version
2011/10/11

A rendezvény célja, hogy a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) Olvasó-társ című programjára jelentkezőket felkészítsék. Az Olvasástársaság célja, hogy a könyv nélkül vagy kevés könyv között felnövő, illetve alkalmilag ebben a  helyzetben lévő gyermekeknek is lehetősége nyíljék a „betűgazdag” környezet megismerésére.

„Szeretnénk, ha a mesék, a könyvek, a könyvtárak világa ismerős, barátságos környezetet, közeget jelentenének a gyermekek számára, s a mesék, a meseregények a szórakoztatás eszközeivé válnának számukra. Célunk, hogy egyetemisták és más önkéntesek (például könyvtárosok) rendszeresen vállaljanak felolvasást, együttolvasást az SOS Gyermekfalvakban, a kórházakban, s hogy felolvassanak hátrányos helyzetű cigány családok gyermekeinek is. Aki csatlakozik hozzánk, attól azt kérjük, hogy hetente, kéthetente szánjon fél órát, egy órát arra, hogy 2-3 gyermeknek mesél, felolvas egy előre meghatározott időben és helyen.” A HUNRA (Hungarian Reading Association) a szervezésben segít.

Az érdeklődőket várjuk az ingyenes felkészítőre, amelyet október 15-én, az OSZK VI. tanácstermében, 10 órától várhatóan 14 óráig tartunk.

Részletek a HUNRA honlapján.

Jelentkezés a képzésre