Könyvbemutató: A Magyar Színházi Folyóiratok Bibliográfiájának új kiadása

Printer-friendly versionPDF version
2011/05/12

Színházi folyóiratok bibliográfiájaAz OSZK munkatársa, Lakatos Éva évtizedekre terjedő hatalmas föltáró munkájának eredményeképpen megjelent a Magyar Színházi Folyóiratok Bibliográfiája kötet új, javított és jelentősen bővített kiadása, amely először 18 évvel ezelőtt a Magyar Színházi Intézet - ma Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiadásában jelent meg.
A bibliográfia a Savaria University Press Studia Theatralica című színháztörténeti könyvsorozatának egyes számú köteteként jelent meg.

A szerzőt, a kötetet és a könyvsorozatot Sirató Ildikó sorozatszerkesztő, a Színháztörténeti Tár vezetője és Dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens, a sorozat kiadója mutatta be.
Lakatos Évával és a bibliográfus, a könyvtáros és a színházkutató szakma képviselőivel arról gondolkodtunk és beszélgettünk, mit jelent egy ilyen óriási kutatómunka befejeződése. Mi a valódi jelentősége a bibliográfiának, melyek használhatóságának feltételei, hogyan hatnak a különböző, mégis összekapcsolódó filológiai szakterületekre. Merre vezetnek az utak, hogyan tervezhetjük diszciplínáink jövőjét, melyek a kutatások és a szakpublikációk tartalmi, formai és anyagi esélyei. Beszámolunk a sok éves szünet után újraindult színháztörténeti könyvkiadás eddigi eredményeiről, további terveinkről.
A könyvbemutató helyszínén kedvezménnyel lesz kapható a frissen megjelent kötet!

A kötet adatai