Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo 3.0

Printer-friendly versionPDF version
2012/10/31

A tavalyi sikeres debütálás után idén is lehetőséget kaptunk arra, hogy a felsőfokú tanulmányaik befejezése előtt álló vagy frissen végzett fiatalok, valamint a felsőoktatásban tanulók számára rendezett programon az Emberi Erőforrás Minisztérium háttérintézményeként részt vehessünk.

Az EMMI hét államtitkársága mellett négy háttérintézmény, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), az Országos Egészségpénztár (OEP), az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Nemzeti Sportközpontok (NSK) képviselőivel, működésével és felépítésével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A rendezvény célkitűzései között szerepelt a „folyamatos párbeszéd lehetőségének megteremtése a fiatalokkal”, ami a nemzeti könyvtár számára is kiemelt feladat. Munkatársaink tájékoztatták az érdeklődőket a nemzeti könyvtár felépítéséről, működéséről, elektronikus és hagyományos dokumentumtárainkról, különleges gyűjteményeinkről és kulturális programjainkról. A könyvtárunkban felhalmozott tudás és szolgáltatásaink rendszeres használata, a kulturális programjainkon való részvétel szélesítheti a fiatalok látókörét, segítheti tájékozódásukat, valamint hozzájárulhat életpályájuk alakításához is.