Megjelent A magyar sajtótörténet válogatott bibliográfiája 4. kötete

Printer-friendly versionPDF version
2013/11/05

Megjelent A magyar sajtótörténet válogatott bibliográfiája 1705–1944 4. kötet (SZE–Z)

Részlet az előszóból: „Ennek az előszónak nem feladata, hogy elméleti kérdésekkel foglalkozzon. Röviden mégis érintenünk kell a sajtónak azt a meghatározását, hogy az élet tükre.
Valóban, az időszaki kiadványok arra törekszenek, hogy hírt adjanak a társadalmi, a gazdasági, a politikai és a kulturális élet különféle eseményeiről, általánosabb kérdéseiről is.

Mindez azonban rendszerint a szerkesztő vagy a kiadó nézőpontját tükrözi, s ennek megfelelően – szubjektív, az életnek csak egy bizonyos oldalát tükrözi. Ugyanakkor arra is fel kell hívnunk a figyelmet, hogy az általános szabály ellenére voltak és vannak olyan időszaki kiadványok is, amelyek objektívek igyekeztek lenni. S ez az objektivitás még inkább érvényes egy-egy időszak sajtótermékek egészére, amelyek – az egyes címek szubjektivitásuk ellenére – végül is összességükben kiegészítik és teljessé teszik egymást.

Egy-egy korszak sajtója, tehát gyakorlatilag készen kínálja a kutatásnak a jelzett kor egészének életszerű és közvetlen megismertetését”

A kötet adatai:
A magyar sajtótörténet válogatott bibliográfiája 1705–1944 4. kötet (SZE–Z)
Kiadja az Országos Széchényi Könyvtár
Összeállította: Lakatos Éva
ISBN 978 963 200 616 1
A kiadvány ára: 3 200,- Ft.

Megrendelhető az Országos Széchényi Könyvtár Kiadványtárában, az alábbi elérhetőségeken, és megvásárolható a könyvtár főbejárati Ajándékboltjában.

Országos Széchényi Könyvtár Kiadványtár
Tel.: 22-43-878
Fax: 22-43-744
Email: kiadvanytar@oszk.hu