Az OSZK az Ünnepi Könyvhéten

Printer-friendly versionPDF version
2014/06/05

Az Országos Széchényi Könyvtár ettől az évtől kezdve részt vesz az Ünnepi Könyvhéten, melyet 85. alkalommal rendeznek meg az alapító, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében, 2014. június 12. és 15. között.

Kevesen tudják, hogy a Nemzeti Könyvtár kiterjedt könyvtári, múzeumi és kutatóhelyi szolgáltatásai révén évente átlagosan 25-30 kiadványt jelentet meg társadalomtudományi szakkönyvtári feladataira és egyedülállóan gazdag gyűjteményeire építve. A művelődés- és könyvtörténeti szakkönyvektől a bibliográfiákig, értékes hasonmásoktól a díszalbumokig terjedő színes palettát önállóan vagy rangos társkiadók közreműködésével tárjuk olvasóink, kutatóink elé.

Mindezeken túl célunk, hogy népszerű könyvtári szolgáltatásaink bemutatása mellett a közönség figyelmét az OSZK könyvkiadói és múzeumi tevékenységeire is ráirányítsuk. Jelenlegi kiállításaink népszerűsítése mellett beiratkozási akcióval várjuk az Ünnepi Könyvhétre látogatókat (a Vörösmarty téren található pultnál 20 %-kal olcsóbban lehet fél éves és éves olvasójegyet vásárolni), valamint a közelgő Múzeumok Éjszakájára is ingyen jegyeket biztosítunk, amennyiben Kiadványtárunk kínálatából legalább 10.000,- Ft értékben vásárolnak.

Három legújabb kiadványunk dedikálását 2014. június 14-én tartjuk pavilonunknál.

11 órakor: Bánfi Szilvia, Pavercsik Ilona, Perger Péter és V. Ecsedy Judit dedikálja az OSZK–Balassi Kiadó kiadásában megjelent A régi magyarországi nyomdák betűi és díszei XVII. század című kötetét.

14 órakor: Szőts Zoltán Oszkár dedikálja az OSZK és a Gondolat Kiadó közös kiadásában megjelent Az Országos Széchényi Könyvtár egykori első világháborús gyűjteménye című kiadványát.

16 órakor: Sirató Ildikó dedikálja az OSZK és a Nagyváradi Szigligeti Színház közös kiadásában megjelent A nőuralom. Szigligeti Ede négy színműve című könyvét.

Az OSZK standja a Váci utcában lesz, közel a Vörösmarty térhez.