Új MEK alkalmazás Nokia telefonokra

Printer-friendly versionPDF version
2011/10/06

Az Országos Széchényi Könyvtár keretében működő Magyar Elektronikus Könyvtár összefogott a Nokiával, és ennek eredményeképpen már elérhető a Könyvtár mobilalkalmazása az Ovi Áruházban. A MEK Könyvolvasó mobilalkalmazásnak köszönhetően Nokia felhasználók ezentúl a mobilon is kialakíthatják saját, személyre szabott könyvtárukat.
A MEK alkalmazásával akár a mindennapi ingázás közben is beszerezhetünk egy könyvet anélkül, hogy könyvtárba kellene mennünk. Legyen szó szépirodalomról, szórakoztató vagy kötelező olvasmányról, az alkalmazás segítségével több mint 4500 kötet áll rendelkezésünkre. A folyamatosan bővülő mennyiség jobb áttekinthetősége érdekében kereshetünk a könyvek között akár cím, szerző vagy kategória alapján. A letöltött kötetek az alkalmazáson belül kialakított saját polcunkra kerülnek, így azokat bármikor megnyithatjuk, valamint a könyvjelző funkciónak köszönhetően az olvasást ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. A Nokia nagyképernyős okostelefonjain álló vagy fekvő módban is olvashatók a letöltött kötetek, mindezt megkönnyíti a felhasználó által választható betű- és háttérszín.

„Azzal, hogy az interneten elérhető szolgáltatásunkat okostelefonokra is kiterjesztettük, rengeteg olyan felhasználót érhetünk el, akik már nem csak a világhálóról szerzik be az információkat, szükséges anyagokat, hanem mobiltelefonjukat használják erre a célra" - mondta el Dr. Vonderviszt Lajos, az Országos Széchényi Könyvtár E-szolgáltatási igazgatója.

Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója hozzátette: „A hazai alkalmazásokkal az a célunk, hogy a magyar felhasználók mobiljukon számukra fontos és értékes információkat érhessenek el. A MEK alkalmazásnak köszönhetően pedig okostelefonjukon saját könyvtárat alakíthatnak ki a kedvenc könyveikből és olvashatják azokat bárhol és bármikor."

A Könyvolvasó MEK alkalmazás ingyenesen letölthető az Ovi Áruházból a Nokia Symbian^3 alapú készülékeire.