Adománygyűjtés a nemzeti könyvtárban

Printer-friendly versionPDF version
2022/03/11

 

Kedves Olvasók és Látogatók!

A szomszédunkban folyó háború fájdalmas híreit mindannyian megrendülve hallgatjuk. Több millió ember hagyta már el Ukrajnát, s hazánkba is egyre több menekült érkezik.

A humanitárius katasztrófa nehézségeinek enyhítésébe az Országos Széchényi Könyvtár is bekapcsolódott. 2022. március 9-ével adománygyűjtést indítottunk munkatársaink körében.

2022. március 16-ától olvasóinkat és a környékbeli lakosságot is kérjük, várjuk, hogy csatlakozzanak adománygyűjtő akciónkhoz!

Március 16. és március 25. között keddtől péntekig 10-től 18 óráig várjuk az adományozók felajánlásait az OSZK főbejáratán belül, az előtérben elhelyezett ADOMÁNYGYŰJTÉS feliratú asztalnál. 

Kérjük, hogy adományaikat nyitott dobozban, tasakban stb. hozzák.  

Az összegyűjtött adományokat – szortírozva és bedobozolva – az Ökumenikus Segélyszervezetnek juttatjuk el.

Kérjük, hogy az alábbi listában megjelölt adományokat (s kizárólag azokat, a könnyű szétoszthatóság érdekében a jelölt kiszerelésben!) hozzák be a megjelölt időpontokban: 

Tartós élelmiszerek: kis üdítő, kicsi ásványvíz (0,5 l), konzervek, májkrém, instant leves, rágcsálni való – pl. ropi, hosszú ideig elálló tartóskenyér, tartós pékáru stb. – laktóz- és gluténmentes változatban is.

Higiéniai eszközök: fertőtlenítő törlőkendő, kézfertőtlenítő, intimbetét, pelenka, popsitörlő, WC-papír, papírzsebkendő, szappan, sampon, tusfürdő, fogkefe, fogkrém stb. 

Előre is köszönjük az adományozók nagylelkűségét!