Átadták a felújított Klebelsberg-kastély könyvtárát

Printer-friendly versionPDF version
2022/03/28

 

2022. március 26-án átadták a felújított Klebelsberg-kastély könyvtárát. Büszkék vagyunk arra, hogy többek között a nemzeti könyvtár és a Mikes Kelemen Program segítségével éledt újjá Klebelsberg Kunó könyvtára a kultuszminiszter egykori, gyönyörűen felújított kastélyában. 

A nemzeti könyvtár a Mikes Kelemen Programon keresztül eddig 346 könyv átadásával járult hozzá gróf Klebelsberg Kuno személyes könyvtárának helyreállításához. A könyveket részben a Mikes-program katalógusából, részben helyszíni szemle alapján választották ki a Polgári Művelődésért Alapítvány munkatársai. Többek között Jókai Mór, Herczeg Ferenc, Hóman Bálint, Prohászka Ottokár, Johann Wolfgang Goethe, Homérosz és Aiszkhülosz nagyrészt 1932 előtt, még Klebelsberg Kuno életében megjelent, ma már nehezen fellelhető kiadásaival gazdagodott ez az egyedülálló gyűjtemény. 

 

A Polgári Művelődésért Alapítvány és a Mikes Kelemen Program közti partnerség ezzel nem zárult le, a felek jelenleg is dolgoznak a könyvtár minél teljesebbé tételén.