Lezajlott a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos írásbeli fordulója

Printer-friendly versionPDF version
2024/03/28

 

A versenyzők a 2024. február 26-i országos forduló alkalmával a fenntarthatóság témakörében kaptak feladatokat. Segítségként a két ajándékul kapott könyvet, Kai Lüftner: Ne legyél béka és Meg Lowman: A nyolcadik kontinens című könyvet, valamint a vármegyei versenyhelyszínek könyvtárainak szabadpolcain található szakirodalmat használhatták.

A verseny honlapján már elérhetők a feladatlapok megoldókulcsai, amelyek segítséget jelentenek a diákoknak mind a döntőre, mind a jövő évi megmérettetésére való felkészüléshez. Az országos írásbeli forduló három legeredményesebb versenyzője külön jutalmazásban részesül.

Az OSZK közreműködésével a Könyvtárostanárok Egyesülete által szervezett Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyre a 2023–2024-es tanévben 80 iskola 181 diákja nevezett. Versenyzőket 39 általános iskola, 30 gimnázium és 14 szakképző iskola indított.

 

A nemzeti könyvtárban 2024. április 22-én rendezendő döntőbe mindkét korcsoportból (7–8. és 9–10. évfolyam) 12-12 versenyző jutott be, őket felkészítő tanáraik is elkísérik a nemzeti könyvtárba.

Sok sikert kívánunk a versenyzőknek!