SZERKESZTŐSÉGEKNEK:
Alföld
Ex symposion
Forrás
Kortárs
litera
Székelyföld
Tiszatáj
Vigilia
A vörös postakocsi
A HUMANUS folyamatosan bővülő adatbázis. A felsőoktatás szereplői, tanárok, hallgatók, könyvtárosok használják – mindazok, akik a humántudományok területén megjelent tanulmányok és cikkek szakirodalmában akarnak gyors, célirányos keresést folytatni.

EGYÜTT A SZERKESZTŐSÉGEKKEL!
Naprakész, megbízható tájékoztatás – a kiadványok eljuttatása az olvasóközönséghez: ez a kettős cél valósítható meg könyvtárak és szerkesztőségek együttműködésével. A szerkesztőségek, kiadók számára adott a lehetőség, hogy a HUMANUS akár már a kiadvány megjelenésekor tartalmazza a vonatkozó bibliográfiai adatokat.

Ha egy folyóirat, évkönyv, tanulmánykötet által képviselt szakirodalom bekerül a HUMANUS-ba, akkor a webes felületen keresztül:

 • a világ bármely pontján elérhetővé válnak a tanulmányok, cikkek bibliográfiai adatai;
 • a bibliográfiai adatok alapján több szempontból megközelíthetővé válik az a szellemi munka, amelyet a szerzők és a szerkesztőségek alkotnak;
 • a folyóirat, évkönyv, tanulmánykötet reklámlehetőséghez jut.
 • A tanulmány, cikk bibliográfiai tételénél – a kiadó és a szerző döntése alapján, az elektronikus archiválást végző szolgáltatás segítségével  –  a teljes szöveg is megjelenhet.

  Folyóiratok, évkönyvek esetében kézenfekvő és szükséges különböző nyomtatott vagy elektronikus repertóriumok összeállítása: évtizedenként, ünnepi alkalmakra, szerkesztők, szerzők születésnapjára.  A pontos, megbízható repertórium elkészítése időt igényel. Ha a folyóiratát feldolgozza a HUMANUS – vagyis az egyes publikációk bibliográfiai adatai szerepelnek a HUMANUS-ban –, akkor biztosított a különböző típusú, minőségi repertóriumainak gyors, szinte azonnali előállítása.

  A tetszés szerint kiválasztott bibliográfiai tételek letölthetőek akár pdf formátumban is.
  Pl: A Soproni szemle által 2003-2007 között publikált irodalomtudományi cikkek
  A Soproni szemle által 2003-2007 között publikált irodalomtudományi ismertetések

  Ahhoz, hogy adatbázisunk naprakészen tartalmazhassa az Önök által szerkesztett folyóirat, évkönyv publikációinak bibliográfiai adatait, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

   

   

   

   

   

  Ajánlott technikai körülmények: 1024x768 px képernyőméret, F11 billentyű, Internet Explorer, Mozilla Firefox
  ugrás a főoldalra