A HUMANUS építésekor a gyűjtőkörhöz tartozóbővebben... valamennyi publikáció összegyűjtését, feldolgozását tűzzük ki célul, teljességre törekszünk. A belföldi folyóiratokat, évkönyveket, tanulmányköteteket nem csak gyűjtik és megőrzik a hazai könyvtárak, hanem azokat a konzorcium keretein belül analitikusan fel is dolgozzák majd. Ezzel szemben külföldön megjelenő cikk, tanulmány esetében még a vonatkozó bibliográfiai információk maradéktalan összegyűjtése sem lehetséges a szerzők segítsége nélkül. Ezért kérjük őket, hogy juttassák el külföldön megjelent cikkeiket, tanulmányaikat is tartalmazó publikációs listájukat a HUMANUS szerkesztőségéhez a humanus@oszk.hu címen.

Ha a külföldi könyvtárban saját kutatásához szakirodalmat kereső egyetemi oktató, hallgató az éppen kezében tartott, gyűjtőkörhöz tartozó tanulmány, cikk minimális adait elküldi a HUMANUS szerkesztőségének, akkor egyszersmind be is építi a szakbibliográfiai rendszerbe a hazai könyvtárakban nehezen hozzáférhető publikáció bibliográfiai adatait.

SEGÉDLET A BEJELENTÉSHEZ

Elsősorban a HUMANUS által feldolgozott dokumentumtípusok: cikk (folyóiratban, évkönyvben megjelent publikáció); tanulmány (tanulmánykötetben megjelent publikáció); könyvismertetés bejelentését várjuk (könyv bejelentése esetén az információt továbbadjuk a gyarapítást végző munkacsoportnak).
A tudományos kutatók számára (is) készített adatbázis egyik célja a szakszerű tárgyszavak használata. Kérjük, segítse munkánkat a kulcsszó mező kitöltésével!
A bejelentett rekordot – minimális ellenőrzési folyamat után – másnap a HUMANUS rekordjai között keresheti vissza.

Köszönjük közreműködését!

Ajánlott technikai körülmények: 1024x768 px képernyőméret, F11 billentyű, Internet Explorer, Mozilla Firefox