Magyar Elektronikus Könyvtár

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az ember tragédiája : Drámai költemény / Madách Imre színdarab(ok) ; magyar Szinoptikus kritikai kiadás

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) a legnagyobb múltú magyar, nyilvános,  online digitális könyvtári gyűjtemény. Az elektronikus könyvtár 1994-95-ben jött létre. 1999 szeptemberétől az OSZK keretei között működik. Tevékenységét ugyanakkor ugyanezen évtől egy közhasznú egyesület is segíti. (MEK Egyesület – http://mek.oszk.hu/egyesulet)

A MEK tudományos, oktatási és kulturális témájú, könyvjellegű műveket gyűjt, archivál és szolgáltat nyilvánosan és ingyenesen. Állományában digitalizált és eleve számítógépen készült dokumentumok egyaránt megtalálhatók, sokféle témában és műfajban: a lexikonoktól kezdve a szakkönyveken át a szépirodalmi alkotásokig. 2020 tavaszán a gyűjtemény elérte a 20.000 katalogizált tételt; ezek összességében több tízezer egyedi művet tartalmaznak. Az éves gyarapodás kb. ezer új kötet. A gyűjteményben több mint 360, szabadon letölthető, több száz órányi hangoskönyv is található.

A könyvek gyakran többféle formátumban is elérhetők és a speciális igényű felhasználók mobil eszközökre optimalizált, illetve egyszerűsített, akadálymentes felületet is választhatnak. A látogatások száma naponta 25 és 35 ezer között van.

A Magyar Elektronikus Könyvtár elérése