Másolatkészítés

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Az OSZK törzsgyűjteményében és különgyűjteményeiben (Kézirattár, Régi Nyomtatványok Tára, Színháztörténeti és Zeneműtár, Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár) található írott és képi dokumentumokról a Digitalizáló Központ készít másolatot, másolatkészítési igényét ajánlatkérési űrlapunkon tudja leadni.

 

További információt a masolatkeszites[kukac]oszk.hu elektronikus levelezési címen, vagy az adott különgyűjtemények kezelőitől  tud kérni:
•    Kézirattár
•    Régi Nyomtatványok Tára
•    Színháztörténeti és Zeneműtár
•    Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár

Az egy megrendelésben leadható digitalizálás mennyisége korlátozott. Törzsgyűjteményi dokumentumok digitalizálásának megrendelése esetén legfeljebb 1000 oldal, különgyűjteményi dokumentumok esetén legfeljebb 500 oldal kérhető.

A gyűjteményeinkben található dokumentumok a felvételezés előtt állapotfelmérésen esnek át, így annak eredményétől függ a dokumentumok digitalizálhatósága.

Az ajánlatkérés alapján e-mailben küldjük egyedi árajánlatunkat, mely tartalmazza a teljesítés várható idejét is. Az árajánlat írásos visszaigazolását követően készítjük el megrendelését.

Amennyiben megrendeli a dokumentum másolatát, azzal megbízza az Országos Széchényi Könyvtár munkatársát, hogy a szerzői jogi törvény alapján, kizárólag tudományos kutatáshoz, illetve egyéni tanuláshoz, valamint egyéni felhasználás céljából az Ön számára a megjelölt dokumentum részeiről másolatot készítsen.

 

ÁRAK

 Digitalizálás

  Törzsállomány
Ft / oldal
(legfeljebb 1.000 oldal)
Különgyűjtemény
Ft / oldal
(legfeljebb 500 oldal)
Alapcsomag
(150 DPI; PDF/JPEG)
100 150
Mikrofilmcsomag
(300 DPI; PDF/JPEG)
100 150
Kutatói csomag
(300 DPI; PDF/JPG)
150 200
Közlési csomag
(400 DPI; PDF/JPG/TIFF)
250 350
Magas minőségű csomag
(600 DPI; PDF/JPG/TIFF)
Nem kérhető szolgáltatás 700

 Opcionális kiegészítők (a digitalizálás árán felül)

  Törzsállomány
Ft / oldal
(legfeljebb 1.000 oldal)
Különgyűjtemény
Ft / oldal
(legfeljebb 500 oldal)
OCR (optikai karakterfelismerés), nyomdatechnikával készült dokumentumok esetén (alapcsomag esetén nem kérhető szolgáltatás). Manuális hibajavítást nem vállalunk. 50 50

 Nyomtatás (a digitalizálás árán felül)

  Törzsállomány
Ft / oldal
(legfeljebb 1.000 oldal)
Különgyűjtemény
Ft / oldal
(legfeljebb 500 oldal)
A4 fekete-fehér 50 50
A4 színes 250 250
A3 fekete-fehér 250 250
A3 színes 500 500
A2 fekete-fehér 800 800
A2 színes 2.500 2.500
A1 fekete-fehér 3.000 3.000
A1 színes 4.000 4.000
A0 fekete-fehér 4.500 4.500
A0 színes 6.500 6.500

A 10 oldalt el nem érő megrendelések esetén 1000 Ft / 3 EUR dokumentumforgalmazási díjat számolunk fel.
Az A1 méretet meghaladó dokumentumok esetén a másolat elkészítése bonyolultabb, ezért a dokumentumok jellegétől függően az egyedi árajánlat tartalmazza az elkészítés idejét és költségét.

Digitalizálásra vonatkozó ajánlatkérését az alábbi űrlapon tudja leadni: AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben a megrendelni kívánt dokumentum digitalizálásához állományvédelmi beavatkozás szükséges, áraink a honlapon feltüntetettekhez képest változhatnak.

Digitalizált anyagok átvétele
A digitális változatban megrendelt dokumentumokat átutalással lehet rendezni. Ebben az esetben postai úton és szkennelt formában is megküldjük Önnek a számlát, melynek rendezése után egy biztonságos FTP letöltő linket adunk meg, ahonnan megrendelését letöltheti.

Jogvédett dokumentumok
Kérjük, amennyiben szerzői jog által védett dokumentumokkal kapcsolatban kérdése lenne, állásfoglalás kérése céljából keresse fel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalát.

Nyomtatott anyagok átvétele

  • Személyesen: Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota, F. épület, V. szint, bejárat után balra, az Ajándékboltban (térkép), keddtől szombatig, 10-től 17 óráig.
    Fizetési lehetőség készpénzzel vagy bankkártyával.
  • Utánvéttel: Csomagküldő szolgálaton keresztül, 1 500 Ft.- szállítási költséggel.
    A megrendelését az elkészülés napján átadjuk a GLS Futárszolgálatnak, amely a következő munkanapon kézbesíti az Ön által megadott címre reggel 8-19 óra között, a forgalom és a csomagok számától függően.

Egyéb másolatkészítő szolgáltatások

  • Könyvtárközi kölcsönzéssel beszerzett dokumentumok másolása
  • EOD – E-könyvek igény szerint. Rendeljen e-könyveket saját használatra! Keressen szavakra és kifejezésekre az extra e-könyvekben, amelyeket külön kérésre optikai karakterfelismertetéssel digitalizálunk. A szolgáltatás csak régi könyvekre vonatkozik.
  • Hitelesített másolat – Az OSZK állományába tartozó dokumentumokról készítünk hitelesített másolatot is.Az erre vonatkozó igényét a masolatkeszites[kukac]oszk.hu címen tudja leadni. Ügyintézési határidő minimum 48 óra. Az elkészült anyagot előre megbeszélt időpontban, kizárólag személyesen veheti át a könyvtár Ajándékboltjában. Illetékbélyegről a megrendelőnek kell gondoskodnia, melynek mértéke oldalanként 100 Ft, illetékmentes intézmények, személyek részére a szolgáltatás ingyenes.