Címlap 2

Időszaki plakátkiállítás szeptember 30-ig

Állandó kiállítás

Megújult az intézménytörténeti kiállításunk

Időszaki kiállítás a Történeti Fénykép- és Videótárban

Augusztus 20-án ingyenes kulturális programokkal várjuk látogatóinkat
Hírek

Nyílt napunkon épület- és raktársétákon vehetnek részt, végigvezetjük a Himnuszt, a Szózatot és a Nemzeti dalt bemutató, valamint a magyar márkákat népszerűsító plakátkiállításunkon, a legkisebbeket pedig diafilmes programokkal várjuk.

A diafilm reneszánsza
Hírek

A Klasszik Rádióban Sárközy Réka, könyvtárunk Történeti Fénykép- és Videótárának osztályvezetője beszélt az augusztus 20-áig még látható Ezerarcú diafilm – korszakok és technikák című kiállításunkról.

Felújítjuk a déli oldali olvasótermeinket!
Hírek

2022. július 25-én elkezdődik a 7. emeleti Hírlapolvasó, Történettudományi Olvasóterem és Irodalomtudományi Olvasóterem felújítása. A munkálatok miatt átmenetileg nem lesz elérhető a déli oldali olvasótermek szabadpolcos állománya.

Együttműködési megállapodás a hazai és határon túli olvasóköröket tömörítő Olvasókörök Szövetségével
Hírek

Könyvtárunk és a huszonöt hazai és határon túli olvasókört tömörítő Olvasókörök Szövetsége 2022. július 22-én együttműködési megállapodást kötött az olvasás népszerűsítéséről és szerepének tudatosításáról; szakmai, irodalmi rendezvények szervezéséről; kiadványok, publikációk megjelentetéséről.

Az olvasás hatása az egészségre
Hírek

A Könyvtári Intézet és Országos Idegennyelvű Könyvtár szemletanulmánya a fizikai és mentális egészség összefüggéséről az elmúlt öt év hazai és külföldi tanulmányai alapján.

Diafilmes kiállításunkat meghosszabbítottuk
Hírek

Ezerarcú diafilm – Korszakok és technikák című kiállításunkat augusztus 20-ig meghosszabbítottuk.

Az Országos Széchényi Könyvtár nyáron is tárt kapukkal fogadja a látogatókat
Hírek

Könyvtárunk gyűjteményei és kiállításai a nyári hónapokban is várják az olvasókat, a látogatókat, de 2022. július 18. és augusztus 21. között rövidített nyitvatartási rendben.

Az OSZK-ban újult meg a magyar nyelvemléket is tartalmazó, Częstochowában őrzött latin nyelvű kódex
Hírek

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter jelenlétében 2022. július 12-én ünnepélyes keretek között adta vissza a kódexet az OSZK a Magyar Pálos Rend tartományfőnökének, P. Puskás Róbert Antal atyának.