87. Ünnepi Könyvhét: 2016. június 9–12.

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/06/06

 

Az Országos Széchényi Könyvtár idén is részt vesz az Ünnepi Könyvhéten, melyet 87. alkalommal rendez meg az alapító, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A könyvhéten új és régi kiadványaink kedvezménnyel vásárolhatók meg. Szeretettel várjuk látogatóinkat!

Ajánló legújabb kiadványainkból:

Az OSZK és a Gondolat Kiadó közös kiadásában 2010 óta megjelenő Bibliotheca Scientiae et Artis sorozatunk legújabb, 8. tanulmánykötete, a Hatalmi diskurzusok. A hatalom reprezentációi a tudományokban és a művészetekben:

„Milyen stratégiákkal működnek a régi és új zsarnokok, a monarchiák, a demokráciák és a totalitárius államformák; mennyit, mit, hogyan engednek állampolgáraiknak; milyen szereplehetőségeik voltak és vannak az értelmiségieknek a hatalom közvetlen környezetében; az irodalmi művek fiktív világa milyen képet ad az egyén és hatalom, vagy a periféria és hatalom viszonyáról, s ez mi módon áll kapcsolatban a valósággal? Kötetünk írásai ezeket a kérdéseket feszegetik.”

 

Az OSZK és a Kossuth Kiadó közös kiadásában jelent meg Vasné Tóth Kornélia Ex libris és képkultúra. Modern magyar ex librisek című kötete:

„A kultúrtörténeti és – az ex librisek sokszínűségét reprezentálandó – kronologikusan felépített történelmi, irodalmi fejezetek mellett a néprajzi, vallási vonatkozású könyvjegyeket éppúgy bemutatja a kötet, mint az étkezéssel, a növény- és állatvilággal kapcsolatos témákat, valamint a könyvet, címert ábrázoló ex libriseket. Külön említést érdemelnek a foglalkozásokra (pl. orvos, jogász, kovács, bányász, nyomdász, pedagógus, könyvtáros) utaló ex librisek az adott szakma attribútumaival; de találhatunk a különféle hobbikra utaló könyvjegyeket is, mint a bélyeggyűjtés, numizmatika, az exlibris-gyűjtés stb.”

Térkép

AKCIÓ: Június 9-11-ig a főbejáratnál lévő Ajándékboltban is megvásárolhatók a készlet erejéig az Ünnepi Könyvhétre összeállított akciós kiadványaink.