Áder János látogatása az Országos Széchényi Könyvtárban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2012/05/24

Magyarország közelmúltban hivatalba lépett köztársasági elnöke május 23-án bemutatkozó látogatást tett az Országos Széchényi Könyvtárban. Áder János felkereste hivatalában Dr. Sajó Andreát, az OSZK főigazgatóját, ahol a protokoll-eseményen túlmutató megbeszélést folytattak. A találkozón részt vett Dr. Szemerei Péter, az Országos Széchényi Könyvtár általános főigazgató-helyettese is.

Áder János köztársasági elnök úr támogatásáról biztosította a nemzet könyvtárának vezetését. A megbeszélés során Dr. Sajó Andrea beszámolt arról, hogy az elmúlt két évben az Országos Széchényi Könyvtár mindent megtett azért, hogy valódi kulturális központtá váljon. A könyvtár – alapfeladatainak magas színvonalon való teljesítése mellett – számos kulturális rendezvényt tartott és tart a jövőben is. Az OSZK legfrissebb tervei között szerepel egy, a 210 éves nemzeti könyvtárhoz méltó, állandó Corvina-kiállítás megrendezése.

Az Áder Jánossal folytatott eszmecserén szóba került a két szomszédintézmény, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) és az Országos Széchényi Könyvtár hosszú távú együttműködésének a lehetősége is. Az nemzet könyvtára speciális kiadványaival, valamint kulturális programjaival működhet közre a KEH protokoll-feladatainak ellátásában.