Budavári Könyvünnep

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/08/24

Az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezendő 16. Budavári Könyvünnepen két munkatársunk előadását is hallhatjuk, amelyeknek egyike a térképtörténészi munkát, a másik pedig Thallóczy Lajos levelezését mutatja be.

Augusztus 31., péntek 18.20-18.40, Szentháromság tér, Nagyszínpad Segítség nehéz időkben. Levélválogatás Thallóczy Lajos hagyatékából – A kötetet bemutatja Dr. Zichy Mihály történész, az Országos Széchényi Könyvtár kutatója.

Augusztus 31., péntek 18.40-19.00, Szentháromság tér, Nagyszínpad
Kincset érő térképek. Mivel foglalkozik egy térképtörténész? – Dr. Pászti László a Térképtár vezetőjének előadása

A Könyvünnep idején az Országos Széchényi Könyvtárban további előadásokat is meghallgathatnak látogatóink a Könyvünnepen kapott karszalag felmutatásával.

Augusztus 31., péntek 14.00, Országos Széchényi Könyvtár A Lazius-térképtől a Müller-térképig. Magyarország-térképek a török korban” című előadásán a térképtár ritkán látható kincseit mutatja be Dr. Danku György, az OSZK kutatója.

Szeptember 1., szombat, 11:00 Országos Széchényi Könyvtár „Hogyan készülnek a kódexek?” – a legszebb középkori könyvritkaságok műhelytitkait az OSZK Magyar Örökség-díjas restaurátorai mutatják be.

Szeptember 1., szombat 15:00 Országos Széchényi Könyvtár Hajóval Bécs és Konstantinápoly között  – császári diplomaták és kémek a kora újkorban” címmel a közönség számára csak elvétve megtekinthető könyvkincsek alapján tart előadást Dr. Kerekes Dóra történész.

Kiállítás: Augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendes nyitvatartási időben látogatható a Változó terek: A Duna menti térség történeti térképeken 1650–1800 című kiállítás (Országos Széchényi Könyvtár, Ars Librorum-kiállítótér).
A kiállítás és a programok augusztus 31-én és szeptember 1-én karszalaggal díjmentesen látogathatók.

Várjuk Önöket a könyvek ünnepén!

Online programfüzet