Elindult az E-könyves Infotár a Könyvtári Intézetben

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2012/07/16

Újabb és újabb elektronikus könyvek jelennek meg a piacon, és az olvasásukra alkalmas hordozható eszközökből is napról-napra bővül a választék.

A könyvtárak szívesen vállalnának részt az e-könyvek terjesztéséből, hiszen olvasóik között is egyre többen akadnak, akik okostelefonjukra, táblagépükre, e-olvasójukra keresik a letölthető olvasmányokat. Az Országos Széchényi Könyvtárban megkezdődött a párbeszéd az e-könyvek előállítói, terjesztői és a könyvtárak között, hogy mielőbb megszülessen az a mód, amellyel az olvasókhoz eljuttathatók az e-könyvek is. A könyvtárak már számos elektronikus dokumentumot szolgáltatnak, de a mobil eszközökre másolható, hordozható olvasmányok szolgáltatásában még nincs kialakult gyakorlatuk.

Mindezek ismeretében indította el a Könyvtári Intézet az E-könyves Infotár elnevezésű új szolgáltatását, amely az e-könyvekkel kapcsolatban közöl híreket, információkat, hogy ezzel is segítse a könyvtárak eligazodását, tájékozódását a fellendülő e-könyv piacon. A szolgáltatás a könyvkiadókkal folytatott párbeszédről is hírt ad, hogy ezzel is segítse az elektronikus dokumentumokra vonatkozó, mindenki számára elfogadható, egységes szolgáltatáspolitika kialakítását

A folyamatosan bővülő E-könyves Infotár 2012. július 16-ától érhető el.