Egy alföldi grafikusművész tárlata Isaszegen

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/05/22

A Petőfi-bicentenáriumra is utalóan „Mit nekem te zordon Kárpátoknak…” címmel nyílt Lénárt Attila kiállítása az Isaszegi Művelődési Házban 2023. május 19-én. A grafikai tárlatot Vasné dr. Tóth Kornélia, könyvtárunk tudományos munkatársa nyitotta meg.

Lénárt Attila jelenleg a konyári Művelődési és Ifjúsági Ház, Könyvtár, Kurucz Albert Falumúzeum igazgatója és a derecskei művészeti iskola pedagógusa. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE), a debreceni Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének (GADE) és a Magyar Grafikusművészek Szövetségének (MGSZ) is. A 2007-től kiállító művész alkotásaival találkozhatott az érdeklődő közönség többek között Derecskén, Berettyóújfaluban, Konyáron, Debrecenben és Hatvanban; külföldön pedig Nagyszalontán, Kolozsváron, Kassán és Stuttgartban. A mai digitális világban azon alkotók közé tartozik, akik őrzik a hagyományos sokszorosító grafikai technikákba vetett hitet, ezek továbbörökítése az egyik fő célja.

A természet szeretete a vezérelve az isaszegi kiállításnak, mellyel Lénárt Attila, az alföldi grafikusművész Petőfi Sándornak, Az alföld költőjének is emléket állít. „Oh természet, oh dicső természet! / Mely nyelv merne versenyezni véled?” – hirdeti Petőfi A Tisza című versében és kiállított műveivel Lénárt Attila.

A megnyitószöveg a művész alkotói pályájának, kiállított műveinek részletes bemutatásával a Kisgrafika folyóirat 2023/3. számában lesz olvasható.

Az Isaszeg város által az eseményről készített összefoglaló filmen a megnyitószöveg részlete hallható a 3.17–8.47 percig (Isaszegi Aktuális).

 

A kiállítás plakátja