Együttműködik a jövő könyvtárosaiért a nemzeti könyvtár és az ELTE

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/07/01

 

2024. július 1-jén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézete (ELTE BTK KITI) és a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ Országos Széchényi Könyvtár (MNMKK OSZK) vezetői találkoztak, hogy a 2016-ban megkötött együttműködési megállapodásuk további kiterjesztéséről egyeztessenek.  

Az ELTE BTK Dékáni kistanácstermében tartott megbeszélésen az ELTE BTK KITI képviseletében prof. dr. Kiszl Péter intézetigazgató és tanszékvezető egyetemi tanár, dr. Senkei-Kis Zoltán egyetemi adjunktus, dr. Németh Katalin oktatási intézetigazgató-helyettes és Ráczné dr. Radó Rita egyetemi tanársegéd (egyben az OSZK Kutatásszervezési Osztály vezetője), míg az MNMKK OSZK részéről Rózsa Dávid főigazgató, Gerencsér Judit általános főigazgató-helyettes, Lewalt-Jezierski Zoltán főigazgatói kabinetvezető, Tamásné Kovács Adrienn, a Digitális Bölcsészeti Központ igazgatója, Mészáros Tamás gyűjteménymegőrzési főosztályvezető és Szüts Etele, a Könyvtári Intézet igazgatója vettek részt. 

 

A találkozón kiemelt figyelmet kapott a digitalizálással foglalkozó kurzusok fejlesztése, a szakmai gyakorlatok bővítése, valamint egy új ösztöndíjprogram bevezetése az MA-képzésben részt vevő hallgatók számára. A felek továbbá a Könyvtártudományi Szakkönyvtár fejlesztéséről és a könyvtárosok közötti tudáscserét elősegítő élő fórumok rendszeresítéséről is egyeztettek. A résztvevők megállapodtak abban, hogy előkészítenek egy új, még átfogóbb együttműködési megállapodást, amely tovább erősíti a két intézmény közötti szakmai kapcsolatokat.