Távhővezeték-felújítás miatt gépjárművel a Duna felől érhető el az OSZK

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/06/01

A Várkapitányság Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint folytatódnak a Budavári Palotanegyed megújításának munkálatai a Palota út alatt futó távhővezetékek teljes cseréjével, illetve a gázvezetékek áthelyezésével. 

A munkálatok 2022. június 7-étől – várhatóan – 2022 őszéig tartanak. 

A munkák idején lezárják a Palota út egyes szakaszait és ideiglenesen új közlekedési rendet vezetnek be. A Dísz tértől a Lovarda utcáig terjedő útszakaszon 2022. június 7-étől félpályás útlezárás lép érvénybe, a közúti és gyalogosközlekedés a következőképpen alakul: 

  • a Dísz tértől a Lovas utcáig egy irányban közlekedik majd a forgalom, lefelé a Tábor utca irányába. Ebből következő fontos változás, hogy a gépkocsibehajtás a Dísz térre a Palota útról nem lesz lehetséges ebben az időszakban, és a gyalogosforgalom sem megengedett a szakaszon; 
  • a Lovas utca és a Lovarda utca közötti szakaszon a félpályás útlezárás mellett lámpa irányítja a kétirányú gépjárműforgalmat, a gyalogosközlekedés egy oldalon lehetséges. 
  • A Dózsa György térről és a Tábor utca felől a budai Vár felé közlekedők arra számíthatnak, hogy a Palota úton váltó jelzőlámpás forgalomirányítás mellett haladhatnak, a Lovas utcáig, viszont a Dísz térre nem hajthatnak be. 

A könyvtár javasolt megközelítése gépjárművel: Clark Ádám tér > Hunyadi János út > Dísz tér > Szent György út > OSZK 

A Palota úton továbbra is elérhető marad az OSZK-gyorslift, illetve a Csikós udvarra vivő két új óriáslift, amelyekkel továbbra is elérhető marad a Budavári Palota szintje. 

A 16-os busz útvonala nem változik. 

Megértésüket köszönjük.