Helyettes államtitkári látogatás az OSZK-ban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/05/20

 

2015. május 14-én Závogyán Magdolna újonnan kinevezett kultúráért felelős helyettes államtitkár látogatást tett az OSZK-ban. A látogatás során államtitkár asszonyt Tüske László főigazgató és a szakmai igazgatók megismertették a nemzeti könyvtár eredményeivel és gondjaival.

Závogyán Magdolna újonnan kinevezett kultúráért felelős helyettes államtitkár, Sepseyné Dr. Vígh Annamária főosztályvezető (Közgyűjteményi Főosztály) és Bálint Ágnes sajtóreferens kíséretében 2015. május 14-én látogatást tett az OSZK-ban. Tüske László főigazgató bemutatta a vendégeknek a nemzeti könyvtár főbb feladatait. Ezt követően Galbáts Katalin gazdasági főigazgató-helyettes intézményünk gazdasági helyzetét, Lendvay Miklós E-szolgáltatási igazgató pedig az informatika állapotát ismertette. Dancs Szabolcs projektigazgató bemutatta az Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára nevű (ELDORADO) szolgáltatásunkat, Bánkeszi Katalin igazgató pedig a Könyvtári Intézet feladatait ismertette, majd Káldos János általános főigazgató-helyettes és Herner János stratégiai főigazgató-helyettes a könyvtár menedzsmentjének kérdéseit és a könyvtári adatbázisok integrációjának vízióját taglalták.

Helyettes államtitkár asszony ezt követően körsétát tett az épületben. A séta során Rácz Ágnes gyűjteményszervezési igazgató a dokumentumok érkeztetését és feldolgozását, Elbe István információszolgáltatási igazgató pedig a megőrzés és az olvasószolgálati forgalmazás menetét mutatta be. Ennek során helyettes államtitkár asszony megismerkedett néhány osztályvezetővel is, és betekintést nyert – többek között – a digitalizálás összetett feladataiba, valamint a kötelespéldányok feldolgozásának folyamatába. Ezt követően megtekintette az informatikai eszközöket a szerverteremben, a nagy olvasóban és az alkatrészraktárban. Végezetül a Régi Nyomtatványok Tárában Farkas Gábor Farkas gyűjteményvezető néhány különleges kincsünket mutatta be a vendégeknek.

Képes beszámoló az eseményről