A Könyvtári Intézet munkatársai Ceglédbercelen

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/05/15

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Szervezete (PEMEKSZ) 2024. május 8-án harmadik alkalommal rendezte meg a Könyvtári pikniket Ceglédbercelen. Az OSZK Könyvtári Intézetének munkatársai – ahogy tavaly, úgy idén is – kiállítóként vettek részt a szakmai rendezvényen. 

A közösségépítő és jógyakorlatokat felsorakoztató rendezvényen az Országos Széchényi Könyvtárat a Könyvtári Intézet munkatársai képviselték. Jelenlétükkel egyrészt szolgáltatásaik bemutatása és népszerűsítése, másrészt a személyes szakmai kapcsolatok erősítése volt a céljuk. 

A Könyvtári Intézet minőségfejlesztéssel foglalkozó könyvtárosai játékos formában ismertették meg az érdeklődőket a szervezet innovációs képességének felmérésével, valamint az úgynevezett hat gondolkodó kalap problémamegoldó módszerrel. A könyvtáros kollégák megtekinthették az online szervezeti önértékelési felületet, tesztet tölthettek ki a mentális egészség felmérésére, továbbá mutatószámokat ismerhettek meg a könyvtár hatékonyságának kimutatására.  

 

Az intézet kutató-elemző könyvtárosai pedig az országos könyvtári statisztikával, az adatokban való kereséssel és azok vizualizációjával, valamint a könyvtári trendekkel kapcsolatban fogadták a kérdéseket. 

A borús időjárás miatt idén zárt térben, a Ceglédberceli Művelődési Ház és Könyvtárban megrendezett eseményen kiállítóként jelent meg még az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Digitális Technológiai Intézete legórobotokkal és digitális történetmeséléssel, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Versolimpiával, a Ceglédberceli Művelődési Ház és Könyvtár a Bercelpoly című társasjátékkal, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár pedig a Star Wars-évforduló könyvtári környezetben való bemutatásával, valamint a mesterséges intelligencia játékos kipróbálásával. 

 

Kapcsolódó tartalom:

II. Könyvtári Piknik