Két új kiállítás és nyílt napok nemzeti ünnepünk tiszteletére

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/03/03

 

Kettős kiállításmegnyitóval tisztelgünk nemzeti ünnepünk előtt. A bejárati szinten (V. szint) megújuló Ereklyetérben időszaki kiállítást nyitunk VERSHAZA. Himnusz, Szózat, Nemzeti dal – emblematikussá lett verseink címmel.  

Szintén a bejárati szinten látható megújuló interaktív intézménytörténeti kiállításunk, VI. szintünkön pedig könyvtárunk történetét és különböző tárait is megismerhetik a látogatók multimédiás eszközök segítségével. 

VERSHAZA című kiállításunkban az ünnep tiszteletére a Himnusz, a Szózat és a Nemzeti dal eredeti kézirata látható március 14-én és 15-én, amelyeket a későbbiekben nemesmásolatok helyettesítenek.

Nyílt napjainkon – március 14-én és 15-én  – színes programokkal várjuk látogatóinkat! 

RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ 

Nézze meg VERSHAZA című kiállításunkat kurátori vezetés keretében, vegyen részt vezetett épületsétáink egyikén, tekintsen a kulisszák mögé a raktári séták során, lessen be a digitalizálóműhely fotósátrába, ismerje meg az egykor Heckenast és Landerer nyomdájában működő nyomdagépet, melyen 1848. március 15-én kinyomtatták a Nemzeti dalt és a 12 pontot, hallgassa meg dr. Sirató Ildikó előadását s játsszon kézműves- és kreatív foglalkozásainkon!

A nyílt napokon a kiállítások látogatása és a programokon való részvétel ingyenes.

Az interaktív kiállítások mellett infrastrukturálisan is megújult az könyvtárunk főbejárati szintje. Új, korszerű világítással, felújított mosdókkal és ruhatárral, a főbejáratnál két digitális információs irányítóval várjuk szeretettel olvasóinkat és a kiállításokra érkezőket egyaránt.