Kiállításmegnyitó nemzeti ünnepünk tiszteletére

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/03/08

2022. március 14-én 10 órakor ünnepélyes keretek között nyílik meg két új kiállításunk. 

A megnyitóünnepség zártkörű.

Kettős kiállításmegnyitóval tisztelgünk nemzeti ünnepünk előtt. A bejárati szinten (V. szint) megújuló Ereklyetérben időszaki kiállítást nyitunk VERSHAZA. Himnusz, Szózat, Nemzeti dal – emblematikussá lett verseink címmel. Szintén a bejárati szinten látható megújuló interaktív intézménytörténeti kiállításunk, VI. szintünkön pedig könyvtárunk történetét és különböző tárait is megismerhetik a látogatók multimédiás eszközök segítségével. 

A megnyitóünnepségen 

  • köszöntőt mond: Rózsa Dávid, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, 
  • beszédet mond: Demeter Szilárd, a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa,
    a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.
  • a kiállítást megnyitja: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára 
  • közreműködik: Vida Mónika Ruth zongoraművész. 

A kiállítások a nagyközönség számára március 14-én 13 órától látogathatók; március 14-én és 15-én ingyenesen tekinthetők meg 10-től 18 óráig.

Kapcsolódjon be nyílt napjaink programjaiba, nézze meg új kiállításainkat, vegyen részt vezetett épületsétánkon, tekintsen a kulisszák mögé a raktári sétán, lessen be a digitalizálóműhely fotósátrába, ismerje meg az egykor Heckenast és Landerer nyomdájában működő nyomdagépet, melyen 1848. március 15-én kinyomtatták a Nemzeti dalt és a 12 pontot és hallgassa meg Sirató Ildikó színház- és irodalomtörténész ismeretterjesztő előadását! 

Regisztráció