Könyvbemutató a Könyvtári Intézetben

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/04/18

 

Az OSZK Könyvtári Intézete szervezésében 2023. április 17-én bemutatták Gerő Gyula művelődéstörténeti jelentőségű műve, a Magyar könyvtártörténeti kronológia 5. kötetét.

A kronológia eddig megjelent négy kötetét kiegészítő utolsó rész a 996-tól 2010-ig tartó időszak eseménypótlásain, valamint majd ötven év kitüntetett könyvtárosainak névtárán kívül számos hasznos és egyedülálló mutatót tartalmaz. A szerző által írt bevezetőkből a lenyűgöző számadatokon túl az éppen egy éve, 2022 áprilisában elhunyt Gerő Gyula munkásságának részleteibe is betekintést nyerhetünk.

A bemutató vendégeit Rózsa Dávid, a nemzeti könyvtár főigazgatója és Szüts Etele, a Könyvtári Intézet igazgatója köszöntötte, akik Gerő Gyula munkásságát és a kötetet méltatták.

A kötetet kollégáink, a könyvtártörténeti írásai kapcsán is jól ismert Pogány György; a Gerő Gyula munkáját az anyaggyűjtésben, összeállításban és szerkesztésben támogató munkatárs, egyben a Könyvtártudományi Szakkönyvtár hajdani vezetője, Rácz Ágnes; valamint Kégli Ferenc nyugalmazott könyvtáros, az OSZK korábbi XIX–XX. századi Könyvtörténeti Osztályának volt vezetője mutatták be.

 

A kötet megrendelhető vagy megvásárolható könyvesboltunkban.

 

Kapcsolódó tartalmaink:

Meghívó könyvbemutatóra – Gerő Gyula: Magyar könyvtártörténeti kronológia, 5. kötet