Meghívó könyvbemutatóra – Gerő Gyula: Magyar könyvtártörténeti kronológia, 5. kötet

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/04/05

 

Az OSZK Könyvtári Intézete szeretettel hív minden kedves érdeklődőt Gerő Gyula művelődéstörténeti jelentőségű művének, a Magyar könyvtártörténeti kronológia 5. kötetének bemutatójára. 

A bemutató ideje: 2023. április 17-én 17 óra 

A bemutató helye: OSZK, 516-os terem

Kérjük, részvételi szándékát jelezze! Regisztráció

Mindenkit szeretettel várunk! Meghívó

A kronológia eddig megjelent négy kötetét kiegészítő utolsó rész a 996-tól 2010-ig tartó időszak eseménypótlásain, valamint majd ötven év kitüntetett könyvtárosainak névtárán kívül számos hasznos és egyedülálló mutatót tartalmaz. A szerző által írt bevezetőkből a lenyűgöző számadatokon túl az éppen egy éve, 2022 áprilisában elhunyt Gerő Gyula munkásságának részleteibe is betekintést nyerhetünk a bemutatón. 

A kötetet jeles kollégáink, a könyvtártörténeti írásai kapcsán is jól ismert Pogány György és a Gerő Gyula munkáját az anyaggyűjtésben, összeállításban és szerkesztésben messzemenően támogató munkatárs, egyben a Gerő Gyula „otthonául” szolgáló Könyvtártudományi Szakkönyvtár hajdani vezetője, Rácz Ágnes fogja bemutatni. 

A Magyar könyvtártörténeti kronológia 5. kötete az OSZK kiadásában jelent meg 2021-ben. A járvány miatti korlátozások miatt csak most mutathatjuk be a kötetet a nagyközönség számára,  így most kétszeres örömmel invitálunk minden kedves érdeklődőt erre az eseményre.  

Az esemény a könyvtár Facebook-oldalán

A kötet megrendelhető vagy megvásárolható könyvesboltunkban.