MKE 53. Vándorgyűlés

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/07/08

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) az idén július 14. és 16. között Kaposvárott rendezi meg 53. Vándorgyűlését. 

A tavalyi, a járványhelyzet miatt online megrendezett MKE 52. Vándorgyűlés után, amelyet az Országos Széchényi Könyvtár szervezett meg, az idén ismét hagyományos módon rendezik meg a találkozót, amelynek témája: Fenntarthatóság, felelősség, szemléletformálás.  

A rendezvény fő szervezője a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE), házigazdája az MKE Somogy Megyei Szervezete, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár és a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár. 

Július 15-én délelőtt – a kisplenáris ülésen – Pillanatfelvétel a magyar könyvtári rendszerről címmel Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója előadást tart, délután pedig, a záró plenáris ülésén mint a 2021-es rendezvény házigazdája számol be a tavalyi rendezvény tapasztalatairól, eredményeiről. 

A Társadalomtudományi Szekció ülésén Gondos Gábor, az OSZK Főigazgatói Kabinetjének munkatársa A zöld árnyalatai címmel, a Jogi Szekcióban pedig A hazai könyvtárak lehetőségei a Marrákesi szerződés farvizén – Látássérültek és a nyomtatott szövegek olvasására egyéb okokból képtelen olvasók könyvtári ellátása címmel Bódog András, az OSZK Könyvtári Intézet, Könyvtári Szabványosítási Iroda munkatársa tart előadást.  

Az MKE 53. Vándorgyűlés honlapja 

A vándorgyűlés programfüzete