A nemzeti könyvtár a 92. Ünnepi Könyvhéten

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/09/01

Korábbi nagy sikerű kötetekkel és most először elérhető kiadványokkal, valamint különböző ajándéktárgyakkal készül az Országos Széchényi Könyvtár a 92. Ünnepi Könyvhétre. Hosszabb szünet után végre személyesen is találkozhatunk olvasóinkkal 2021. szeptember 2. és 5. között a Vörösmarty tér 58-as standjánál.   

A Könyvhéten lesz először kapható az Édes Imrém! Lelkem, Márikóm! címmel most megjelent kiadványunk, amely gróf Mikó Imre és felesége, Rhédey Mária grófnő 1848–49-es levelezését adja közre, és ugyancsak első alkalommal lesz elérhető Farkas Gábor Farkas Az eltűnt Thuróczy nyomában – A brünni kiadás példányainak provenienciájáról című, tavaly megjelent kiadványunk is. 

A négynapos rendezvényen korábbi köteteink, ajándéktárgyaink közül is válogathatnak az érdeklődők. Kínálatunkban többek között helyet kap

  •  „Az ország díszére”. A Corvina könyvtár budai műhelye (szerk. Zsupán Edina) című kiállítási katalógusunk,  
  • a Todoreszku. Egy kivételes könyvtár kincsei (szerk. Varga Bernadett) és  
  • a „Valaki útravált...” – Az úton levő és kiútkereső Ady Endre (szerk. Boka László, Rózsafalvi Zsuzsanna) című albumunk is.  
  • Mindemellett almanachokkal és hasonmáskiadásban megjelent verseskötetekkel is várjuk az érdeklődőket.   

Szeretettel várunk mindenkit új és régebbi kiadványainkkal, kedvezményeinkkel csütörtökön (szeptember 2.) 15 órától 19 óráig, a többi napokon (szeptember 3‒5.) pedig 10 órától 19 óráig.