A nemzeti könyvtár számára alapvetés mások segítése

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/10/11

 

Különleges könyvbemutató részese volt a nemzeti könyvtár. 2023. október 10-én a Premier Kultcaféban mutatták be Lovászy László – a Civilút Alapítvány gondozásában megjelent – Titkos napló a sikerről – Fejezetek egy hallássérült gyermek életéből című kötetét.

A szerző saját életének példáján keresztül mutatja be, miként válhat sikeressé, kiegyensúlyozottá, példává egy egykor tragédiával és súlyos, áthidalhatatlannak tűnő akadályokkal indult kisfiú felnőtt élete.

Lovászy László bejárta a hazai és uniós politika ranglétráját, és miniszteri biztosként is a sérültek érdekképviseletét állította a középpontba.

A könyv nem kerül kereskedelmi forgalomba, az alapítvány a korlátozott számban nyomtatott példányokat elsődlegesen a hallássérült gyermeket nevelő családokhoz szeretné eljuttatni.

A nemzeti könyvtár vállalta, hogy a könyvtári rendszerbe eljuttatja a köteteket. A 120 példány jelképes átadása a könyvbemutató után történt; Ruttkay Réka kuratóriumi elnök és Lovászy László közösen nyújtottak át egy példányt Lewalt-Jezierski Zoltán kabinetvezető számára.