Az ISSN Nemzetközi Központ vezetőjének látogatása Budapesten

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/10/13

2015. október 9-én Gaëlle Béquet, a párizsi ISSN Nemzetközi Központ igazgatója az Országos Széchényi Könyvtárba látogatott. Vendégünket Káldos János általános főigazgató-helyettes és Gazdag Tiborné, a Magyar ISSN Nemzeti Központ munkatársa fogadta. Gaëlle Béquet átadta igazgatónknak a Ciência da informação c. brazil folyóirat „ISSN 40th anniversary” tematikus című különszámát, amely az ISSN hálózat alapításának 40. évfordulójára készült, és mintegy 150 oldalnyi angol nyelvű tanulmányt, cikket közöl az ISSN rendszer múltbéli és jelenkori fejlődéstörténetéről.

A párizsi vendég, aki először járt Budapesten, élénk érdeklődéssel fogadta a könyvtár-épület, az intézmény és az egyes gyűjtemények bemutatását.

Szakszerű ismertetést kapott kollégáinktól az Apponyi-teremben és a Térképtárban, majd az E-könyvtári Szolgáltatások Osztályán az intézményünkben folyó digitalizálási munkákról tájékozódott. Kiemelt figyelmet fordított az Elektronikus Periodika Adatbázis és Archívum működésének, és a régi folyóiratok digitalizálási folyamatainak megismerésére.

Végül a Magyar ISSN Nemzeti Központot is magába foglaló Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály tevékenységének részleteiről tájékozódott. Mivel központunk a kezdetektől részese az ISSN hálózat fejlődésének, irodánk és archívumunk több „berendezési tárgyát” is megörökítette. A látogatás a késő délutánba nyúlt, és egy frissítő kulturális sétával fejeződött be a Budai Várnegyedben.

További képek a látogatásról