Nyílt nap az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/09/26

 

2023. szeptember 22-én került megrendezésre az Országos Idegennyelvű Könyvtár nyílt napja, ahol változatos programokkal vártuk az érdeklődőket.

Épületsétánkon a látogatók bejárták az egyedülálló szépségű, műemlékvédelmet élvező épületet, valamint megismerkedtek a könyvtár állományával. A raktársétán bepillantást nyertek könyvtárunk olvasók által ritkán látott részébe: a földszinti nagy tömörraktárban kollégánk vezetésével megmutattuk, honnan és milyen úton kerülnek az olvasók kezébe a kért könyvek, folyóiratok. 

A délután folytatásaként Az én (b)irodalma című irodalomterápiás foglalkozáson invitáltuk látogatóinkat egy közös beszélgetésre.

 

17 órától a műfordítás-pályázat díjátadóján Sztella Petrídu görög költő Ásztegosz című versének magyar fordítását díjazta a zsűri: Vörös István költő, műfordító, a zsűri elnöke, Patak Márta író, műfordító és Caruha Vangelió irodalmár, műfordító. Sztella Petrídu költőnő személyesen nem tudott jelen lenni, de videóüzenetben gratulált a nyerteseknek. A legjobb pályaművek megjelentek a Napút Kiadó kiadványában és a naputonline.hu oldalon.

Nyílt napunkat a Mydros görög zenekar koncertjével és közös, hagyományos görög táncházzal zártuk.

 

További fényképek

 

Kapcsolódó tartalom:

OIK nyílt nap 2023