Olasz-magyar örökség. Háromnyelvű kiadvány a Magyar Elektronikus Könyvtárban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/10/05

A Magyar Elektronikus Könyvtárban mától olvasható az olasz–magyar művészeti kapcsolatokról, a közös kulturális örökség történetéről Petényi Katalin és Kabay Barna rendezőpáros, továbbá Gyöngyössy Bence által készített dokumentumfilm-sorozatot ismertető háromnyelvű kiadvány.

A Milánói Világkiállítás számára készült tíz plusz egy részből álló dokumentumfilm-sorozatot a Duna Televízió is sugározza az ősz folyamán.

A dokumentumfilm-sorozat epizódjai a Római Magyar Akadémia történetéről, Gyöngyössy Imre költő, filmrendezőről, Peskó Zoltán karmesterről, Szőnyi Zsuzsa íróról és Triznya Mátyás festőről, a hazai és az emigráns magyaroknak római otthonukban találkozóhelyet teremtő házaspárról, továbbá Tolnay Károly művészettörténészről, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművészről, Ybl Miklós építészről, Ámos Imre festőművészről és a Béres-cseppet forgalmazó Béres Gyógyszergyár tevékenységéről szólnak.

Petényi Katalin, Kabay Barna: Olasz-magyar örökség = Patrimonio italo-ungherese = Italian-Hungarian Heritage, [S.l.], CinemaStar Kft., 2015.

A filmek rövid ismertetése