Szakkönyvtári seregszemle konferencia: bemutatkozott a megújult Háromká magazin

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/03/28

 

Az új arculatot kapott Háromká magazinról is hallhattak a résztvevők a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Társadalomtudományi Szekciója által 2024. március 26-án megrendezett, Szakkönyvtári seregszemle című konferencián.

A szakkönyvtárügy aktuális kérdéseinek megvitatása és az egyes szakkönyvtárak eredményeinek bemutatása céljából szervezett rendszeres, immár kilencedik alkalommal megrendezett konferencia A könyvtárak szerepe a digitális publikálás és folyóiratok megújításában elnevezésű szekciójában mutatta be az OSZK megújított könyvtárszakmai e-magazinját Szeifer Csaba, a Háromká főszerkesztője.

A Központi Statisztikai Hivatal Keleti Károly-termében megtartott előadásában szó volt arról, hogy a Háromká modern formában, a mai elvárásoknak megfelelően, büszkén viszi tovább az előd folyóirat, a Könyv, Könyvtár, Könyvtáros egyes értékeit. Szó esett a folyóirat új arculatáról, jelenleg is formálódó rovatrendszeréről, illetve tartalmáról.

A Háromká elérhető a folyóirat OJS-felületén és az Elektronikus Periodika Archívumban is; a következő szám várhatóan 2024 áprilisában jelenik meg.