A Léten túli lét képzete – Csíkvári Péter-kiállítás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2014/11/27 - 2015/01/31

Csíkvári Péter képzőművész sajnálatosan korán, másfél éve lezárult életműve nem teljesen ismeretlen a fotográfia iránt érdeklődő hazai közönség előtt. Jellegzetes képeivel azonban csak ritkán találkozhatott a hazai közönség.

Az alkotó művészeti tanulmányait Mikus Sándor és Vígh Tamás növendékeként folytatta, 1976-ban diplomázott. Szobrászi tevékenysége mellett már az 1990-es évek első felétől foglalkoztatták a számítógépes képalkotás által kínált lehetőségek. Sajátos, egyéni hangú képeinek kiindulópontja a fotográfia. Képei – saját meghatározása szerint: fotó alapú digitális képek – a fotográfia és a festészet/grafika határmezsgyéjén helyezkednek el. A nagy formátumú fotógrafikák az európai festészet és szobrászat klasszikus korszakainak formavilágát, komponálásmódját, tradícióit ötvözik a fotográfia és a számítógépes grafika szinte határtalan lehetőségeivel.

A tárlaton az életműből válogatott képek mellett áttekintés látható a művész szobrászi munkásságáról, művésztelepi alkotásaiból, és több kisfilmje is bemutatásra kerül.

A tárlatot dr. Fabényi Júlia művészettörténész, a Ludwig Múzeum igazgatója nyitja meg.

Látogatható: 2015. január 31-ig, kedd és szombat között naponta 10–18 óráig a Corvina kiállítóteremben
Belépődíj: 400 Ft. Beiratkozott olvasóinknak a kiállítás látogatása ingyenes.

Meghívó