STARTVONAL – Elek Orsolya és Timár Gergely fotókiállítása

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2014/10/28 - 2014/12/06

A Kaposvári Egyetemen 2004-ben indult meg a felsőfokú fotóriporter és képszerkesztő (később: fotográfia szakos) képzés. Az itt diplomát kapott fiatalok száma már a félszázat közelíti. Egy részük folytatja tanulmányait, s hazai vagy külföldi egyetemeken szerzi meg az MA (Master of Arts) fokozatot. Az Országos Széchényi Könyvtár Jelenkori Fotóművészeti Gyűjteménye ebben az esztendőben első alkalommal fordul e fiatal fotográfusgeneráció felé, s kiállítássorozatot indítva azoknak a hallgatóknak az eddigi munkáiból mutat be válogatást, akik – ha úgy tetszik –, a magyar diákok több száz évre visszatekintő külföldi egyetemjáró hagyományát folytatják.

A most útjára induló kiállítássorozat első tárlatán bemutatkozó fiatalok közül Elek Orsolya a párizsi Université Paris 8, Timár Gergely a linzi Kunstuniversität hallgatójaként vett részt mesterképzésben. Kiállított képeik visszatekintenek a kaposvári tanulmányokra, s ízelítőt adnak újabb projektjeikből, valamint bemutatják jelenlegi munkásságuk irányait. Mindketten az embert helyezik érdeklődésük középpontjába – azonban két teljesen eltérő megközelítésmód, eltérő értelmezés áll a látogatók előtt. A mai fotótechnikai lehetőségeket is kiaknázva fogalmazzák meg a személyiségrajzokat alkotói szemléletmódjuknak, egyéni világlátásuknak megfelelően.

További kiállításainkon szeretnénk mindazoknak a tehetséges fiataloknak a bemutatkozását, indulását segíteni, akik a BA szint elérése után továbbtanulási projekt, ösztöndíj, pályázat vagy kiállítási anyag elkészítésével a fotográfusi szakma behatóbb megismerésére vállalkoznak.

Megnyitó: 2014. október 28. 17 óra

A kiállítást megnyitja: KELETI ÉVA fotóművész, kiváló művész

A kiállítás 2014. október 28 és december 6. között tekinthető meg, a könyvtár nyitvatartási idejében, az Ars Librorum kiállítótérben.

Belépődíj: 400 Ft. Beiratkozott olvasóinknak a kiállítás látogatása ingyenes.

A kiállítás meghívója