Beiskolázzuk Ruminit

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/06/04

KönyvTÁRlat-KölyökTÁRlat EXTRA

Júniusban ki akar még tanulni...?! Vagy mégis? Vajon milyen tanuló lenne Rumini vagy Balikó? És Negró? Rendhagyó tanítási nap Berg Judit Rumini-regényei kapcsán. A Szélkirálynő útjait, Rumini és társai kalandjait, a biológia, a földrajz, valamint természeti és egyéb furcsa jelenségeket könyvtári tanórákon vizsgáljuk.

A diákok két „tanórán” vehetnek részt előzetes választás és órarend alapján, majd Berg Judit szerző tart osztályfőnöki órát, amelyen kérdésekkel lehet bombázni a „tanárnőt”, mint Rumini datolyával Balikót.

A természettudományos irodalmi napon nemcsak Rumini kalandjait hozzuk össze a tudományokkal, hanem ezekhez kapcsolódva néhány érdekességet, ritkaságot is megmutatunk a könyvtár gyűjteményeiből.

Rumini világa speciális nagyítóink alatt:

Biológia óra: növények, de főleg állatok a Rumini-regényekben. A természet rajza, varázslatos élővilág, állatok és állatfajok viselkedése, „jellemvonásai” és ezek szerepe az egyes részekben. Kezdve az egerektől...

Földrajz óra: a Szélkirálynő útjai, földrajzi helyek, térképek a Ruminiben. Merre megyünk, hova jutunk, hol vagyunk, hol élnek? És egyáltalán, hogy jutunk haza?

Természetismeret: természeti és egyéb furcsa jelenségek a regényekben, pl. időjárás, csillagászat, tengerészet, avagy létező vagy kitalált természeti jelenségek, események, tárgyak, amelyek beleavatkoznak a történetekbe.

A tanórákat ifjúsági irodalomban jártas, felkért előadók, tanárok tartják, kalandos, játékos formában, bízva a diákok együttműködésében, aktivitásában.

A diákok 9 és 11 óra között két, általuk előzetesen kiválasztott 45 perces „tanórán” vehetnek részt előadóink és segítőink kíséretében a könyvtár különböző helyszínein, majd 11 órától Berg Judit tart összesített osztályfőnöki órát, amelyen a diákok a kalandvágyó, éles eszű egérhősök „tanulmányi előmenetelét” fogják megvitatni. A résztvevők kérdezhetnek, a mindentudó „tanárnő” válaszol és mesél.

A gyereknapi rendezvény KönyvTÁRlat VII., JÁTÉKos évad sorozatunk kiegészítő programja.

Időpont: 2018. június 4., hétfő, 9 és12.30 óra között.
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, 1014, Bp., Szent György tér 4-5-6.

MEGTELT!

Programunk elsősorban 3–4. osztályos diákok számára élvezetes.

Kérjük, hogy a hatékony szervezés, lebonyolítás érdekében és termeink kapacitása miatt mielőbb jelentkezzenek programunkra, a pontos létszám megadásával. Amennyiben tudjuk fogadni a csoportot, mindenképpen visszaigazolást küldünk és felvesszük a kapcsolatot a tanítóval, szervezővel.

A program az NKA támogatásának köszönhetően ingyenes.

Plakát