„Cselekvés a közjóért” – Könyvbemutató

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/10/25

A Cselekvő Közösségek – Aktív közösségi szerepvállalás projekt (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) „Cselekvés a közjóért” könyvbemutatója október 25-én 14 órakor kezdődik a Díszteremben.

A „Gyakorlati útmutató intézményi önkéntes programok létrehozásához és működtetéséhez” című kötetet Sepsey Tamásné dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztály főosztályvezetője mutatja be.

A „Közösségfejlesztés módszertani útmutató” című kötetet Joós Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztály főosztályvezető-helyettese mutatja be.

Időpont: 2017. október 25., 14 óra
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem

Részletes program

 

Elkészültek és már online is letölthetők azok a hiánypótló módszertani útmutatók, amelyek a hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat foglalják össze, és a kulturális közösségfejlesztési folyamatok megalapozását szolgálják. Hosszú munka zárult le, ami még 2016 szeptemberében kezdődött hat munkacsoport megalakulásával, a kulturális ágazat legjobb szakembereinek bevonásával. A munkacsoport tagjai összesen négy alkalommal találkoztak, hogy közösen gondolkodva megalkossák a szakmai anyagokat. Ezt követően decemberben egy szakmai műhelynapon vitatták meg a szakértők az útmutatók tartalmi elemeit. A továbbfejlesztett módszertanokat március 6-án szakmai szervezetek bevonásával, társadalmi egyeztetés keretében mutattuk be a széles szakmai közönségnek.

A szakmai-módszertani útmutatók a helyi közösségfejlesztéshez, a közösségfejlesztői folyamatok méréséhez, értékeléséhez, az intézmények társadalmiasításához, valamint az esélyegyenlőség növeléséhez nyújtanak szakmai segítséget.