A Füzéki István-emlékérem átadása

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/10/25

Emlékezzünk együtt!

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete együttműködő partnereivel, az Országos Széchényi Könyvtárral, a Könyvtári Intézettel és a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtárával 2017. október 25-én, szerdán délelőtt 11.30-kor ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

Koszorúzással emlékezünk Füzéki István kollégánkra, akit bátor kiállásáért a szovjet csapatok kivégeztek.

A megemlékezés keretében kerül sor a 2017. évi Füzéki István-emlékérem ünnepélyes átadására, egyben az idei díjazott Dr. Arató Antal köszöntésére.

Laudációt mond: Kocsis István nyugalmazott könyvtárigazgató, Hatvan díszpolgára, a Füzéki István-emlékérem díj kuratóriumának tagja

Megemlékezni és egyben köszönteni a mi lehetőségünk. A mártírhősök és a hétköznapok hősei megtették kötelességüket. Tartson velünk az ünnepélyes pillanatok még ünnepibbé tételében, a Füzéki István emléktáblánál egy szál virág elhelyezésében, illetve a díjazott köszöntésében.

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti díszterme,
és a Füzéki István emléktábla előtti tér

 

A Füzéki István-emlékérem

Dr. Füzéki Bálint testvére, az 1956-ban hősi halált halt Füzéki István könyvtáros emlékére díjat alapított. Az emlékérmet minden évben az a könyvtáros kapja meg, aki a megelőző évben, években a legtöbbet tette, kiemelkedő teljesítményt nyújtott a könyvtári szolgáltatások és/vagy tudományok terén.

Füzéki István emlékezete (1934–1956)