Honvédalbum – könyvbemutató

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/04/17

 

2018. április 17-én 16 órakor mutatjuk be a Kossuth Kiadóval közös kiadásban megjelent impozáns kivitelű Honvédalbum hasonmás kiadását.

A megjelenteket köszönti: Boka László, az OSZK tudományos igazgatója és  Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója

A kötetet bemutatja: Hermann Róbert történész, egyetemi tanár

A Kossuth Kiadó és az Országos Széchényi Könyvtár közös gondozásában megjelent kötet a helyszínen kedvezményes áron vásárolható meg.

Időpont: 2018. április 17., kedd 16 óra
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem (1014 Budapest, Szent György tér 4–6.)

A kötetről:

Az OSZK Kiadója és a Kossuth Kiadó közösen jelentette meg a Honvédalbum című bibliofil kiadványt. A kötet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 20. évfordulójára, 1868-ban megjelent impozáns kivitelű emlékalbum hasonmás kiadása. Az emlékalbumban – többek között – Jókai Mór, Tompa Mihály, Podmaniczky Frigyes, Irányi Dániel, Asbóth Lajos honvédezredes írásait olvashatjuk, valamint Benczúr Gyula, Jankó János, Liezen-Mayer Sándor, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál és Wágner Sándor festményei nyomán készült fametszeteket láthatunk.
Az kiadványt ajánljuk a magyar történelem iránt érdeklődő diák és felnőtt olvasók,  valamint a bibliofil kiadványok gyűjtőinek egyaránt a figyelmébe ajánljuk.