KönyvTÁRlat V/10. Közösségi média és propaganda

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/06/23

Képesek vagyunk megbirkózni a ránk zúduló információk áradatával? Igazi kapcsolatnak számít, ha ismerősöket gyűjtögetünk az online térben?

2016. június 23-án 16.30 órától Tari Annamária pszichoanalitikus, pszichoterapeuta mutatja be, mivel is jár a XXI. század információs korának beköszönte, az állandó kapcsolatban levés lehetősége. Mindez elvezetett ahhoz, hogy a szeparációs szorongás elkerülése, a csend, az elmélyülés, a restaurációs leállások – mikor csak gondolkodunk, mélázunk, ábrándozunk – a múlt század cselekvéseinek tűnnek.
Azonban a jól működő emberi kapcsolatok kialakításához alapfeltétel az érzelmek, az érzelmi intelligencia, az empátia, melyekhez az offline „gyakorlás” elengedhetetlen.

Elhisszük-e, hogy az online tér felett mi gyakoroljuk a kontrollt, vagy a kutatóknak van igazuk, akik azt mondják a „pórázra kötött Én” hozzászokik a támogatáshoz, és egyre nehezebben engedi el azt.

Az előadást követően 17.30 órától a teljes évad záróeseményeként a FunkInfection üde, nyáreleji koncertjén vehetnek részt látogatóink. A 11 fős veszprémi zenekar repertoárján funk, funky, soul és acid-jazz dalok szerepelnek, feldolgozásaikban pedig – többek között – olyan népszerű előadók szerzeményei is helyet kapnak, mint Stevie Wonder, James Brown és Bruno Mars.

A programhoz kapcsolódó Papírtól a ’felhőig’ című kamaratárlatunkon ezúttal a különböző internetes közösségi tereket állítjuk szembe a régi idők kapcsolattartási módszereivel.

A Könyvtárlat V./10. – Propaganda a XX. században programra – az NKA támogatásának köszönhetően – a belépés ingyenes!

Időpont: 2016. június 23. csütörtök, 16.30–19.00
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota, F. épület, VI. emelet, Díszterem

Plakát

Facebook-esemény

Kedvcsináló képsorok a Youtobe-on

 

# KönyvTÁRlat