Lajtha László-levelezés – könyvbemutató

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/02/11

2015. február 11-én 16.30-kor kezdődik az Ős és utód nélkül című, Fábián László és a Lajtha házaspár levelezését tartalmazó kötet bemutatója az Országos Széchényi Könyvtárban. A kötet szerkesztője: Solymosi Tari Emőke

A mű címe: Ős és utód nélkül. Fábián László írásai Lajtha Lászlóról. A Lajtha házaspár és Fábián László levelezése. Szerkesztette, közreadja és az előszót írta Solymosi Tari Emőke, Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, Gondolat Kiadó, 2014.

A művet bemutatja: Hollós Máté zeneszerző, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke

A bemutató időpontja: 2015. február 11., szerda 16.30
Helyszíne: Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota F épület, VI. emeleti Díszterem

A kötet a rendezvényen kedvezményes áron megvásárolható.

A kötet ismertetője: "Az Országos Széchényi Könyvtár Kézirattárában őrzött értékes Fábián László hagyatékot Solymosi Tari Emőke zenetörténész a jogörökös külön engedélyével tekinthette át. A kötet Dr. Fábián László (1892–1978) Lajtha László életművéről, illetve egyes kompozícióiról írt tanulmányaiból, kritikáiból, műismertetéseiből, rádió-előadásaiból válogat, valamint közli a zeneszerző szoros baráti köréhez tartozó ügyvéd, zenei szakíró és a Lajtha házaspár levelezésének a hagyatékban található teljes anyagát. A kommunista érában az eredeti látásmódú Fábián írásai politikai okok miatt csak korlátozottan jelenhettek meg, ezért az itt közreadott szövegek tudománytörténeti szempontból is érdekesek."

Képek a rendezvényről