A Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/09/02 - 2016/09/04

Könyvtárunk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vesz a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén, melyet 2016. szeptember 2-tól 4-ig a budavári Szentháromság téren rendeznek meg. Könyvárusító pavilonnal és színpadi könyvbemutatóval, a könyvtár épületében pedig egyéb programokkal  várjuk a kedves érdeklődőket.

 

Programjaink a könyvtár épületében (Budavári Palota F épület):

2016. szeptember 2-án, pénteken és 3-án szombaton a legrégebbi Magyarországon nyomtatott könyv, a Chronica Hungarorum (amely Budai Krónika néven is ismert) eredeti példányát tekinthetik meg az 516-os tanácsteremben az érdeklődők. A műről Bánfi Szilvia, tudományos kutatónk tart előadás pénteken 10 és 12 órakor, szombaton 12 órakor.

Mindkét napon látogatható lesz a Zichy megrajzolt hősei című kiállításunk, melyen a szombati napon több időpontban, 10, 11, 13 és 14 órai kezdettel tárlatvezetést tart Szűts-Novák Rita és Szarka Anita, a kiállítás kurátorai.

Színpadi programunk a Szentháromság téren:

2016. szeptember 3-án szombaton 13.45-tól 14.25-ig  A Budapesti Újságírók Egyesülete Almanachja 1909. című most megjelent hasonmás kiadványunkról Széchenyi Ágnes, az MTA Irodalomtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa beszélget a kötet két kísérőtanulmánya írójával, Boka László és Szénási Zoltán irodalomtörténészekkel.

Az Országos Széchényi Könyvtár pavilonjánál idén is széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket. Az OSZK mint Könyvkiadó hosszú évek óta rangos kiadványokkal van jelen a hazai könyvpiacon.

Évente mintegy 26-30 kiadványunkat az intézmény páratlan állományára és munkatársai szaktudására építve, önállóan vagy neves hazai és nemzetközi kiadókkal karöltve jelentetjük meg, széles spektrumot átfogva: hasonmás kiadásokat, díszalbumokat, konferencia- és tanulmányköteteket, hézagpótló bibliográfiákat és kiállítási katalógusokat egyaránt kiadunk. A Nemzeti Könyvtár több periodikát és intézményi évkönyvet is jegyez.

A Könyvünnep alkalmával kiadványainkat kedvezményesen vásárolhatják meg.

Meghívó