Múzeumok Karácsonya

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/12/16

 

A Budapesti Történeti Múzeum, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Természettudományi Múzeum idén először rendezi meg a Múzeumok Karácsonyát, amelyen sok-sok izgalmas karácsonyi ismeretterjesztő és kézműves programmal, játékkal, korcsolyapályával, koncerttel, 17 kiállítással várják a látogatókat!

 

Időpont: 2023. december 16., szombat 9 és 19 óra között
Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum (1083 Budapest, Ludovika tér 2–6.).

Facebook-esemény

 

PROGRAMOK:

10.30 A Buborék együttes karácsonyi koncertje
9.00–15.00 A múzeumok ünnepi ismeretterjesztő programjai
9.00–17.00 A kiállítások és a korcsolyapálya nyitva tartanak
16.00–19.00 Zenés-táncos mulatság (jégdiszkó)

Részletes program

 

 

AZ OSZK PROGRAMJAI:

Készítsd el a saját címeredet, iniciálédat, vagy színezz és díszíts karácsonyi kártyát a Mátyás könyvtárának dolgozó miniátorok stílusjegyei alapján! A díszítéshez segítséget nyújthat egy rövid összefoglaló a négy legfontosabb díszítőmester jellegzetességeiről, valamint olyan betűminták, amelyek kizárólag a Corvina könyvtár kódexeiből származnak.
Egy párosítható kártyajáték segítségével pedig megtudhatod, hogy a corvinákban milyen díszítő emblémákat, szimbólumokat alkalmaztak a király értékrendjének kifejezőeszközeként.

 

Gondos Gábor egyedi kirakójátékaival várja a játszani vágyó kicsiket és nagyokat. Gábor olyan játékokat tervez, amelyek – néha zavarba ejtően – kacskaringósak, többféle megoldásuk van, és a végeredmény legtöbbször igen esztétikus. A kirakók tervezésekor különféle területekről szerez inspirációt, van, amelyik fraktálokra emlékeztet, valamelyik struktúrája egy kairói falicsempe geometriájára épül, valamelyik egy kódex illusztrációját értelmezi újra.

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!