Könyvbemutató: OSZK 215 – Tanulmányok egy évforduló tiszteletére

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2019/03/07

 

Az Országos Széchényi Könyvtár és a Gondolat Kiadó tisztelettel meghívja a Bibliotheca Scientiae & Artis sorozat 11. kötetének megjelenése alkalmából rendezett ünnepségre. A sorozatot Buda Attila irodalomtörténész és Boka László sorozatszerkesztő, az OSZK Kiadó vezetője, a legújabb kötetet Szilágyi Márton irodalomtörténész mutatja be.

Időpont: 2019. március 7., csütörtök, 16 óra
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budapest, Budavári Palota F. épület, Tanácsterem

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A sorozat kötetei a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatók!

 

Ünnepi pillanatra készülünk. Az Országos Széchényi Könyvtár az ezredforduló óta rendszeresen megszervezi a maga intézményi konferenciáját, az éves Tudományos Ülésszakot, annak érdekében, hogy saját műhelyei, kutatói eredményeit bemutathassa. Mindezt 2010 óta az akadémiai és egyetemi szféra hazai legkiválóbbjaival karöltve, egy-egy, a választott tematikához értő kiváló tudóst, egyetemi tanárt meghívva. 2010-ben indítottuk útnak a Gondolat kiadóval karöltve a Bibliotheca Scientiae et Artis könyvsorozatunkat, éppen azért, hogy e konferenciák szerkesztett, válogatott anyagát kötetszerűen is közreadjuk, a nemzeti könyvtár rangjához méltó tudományok és művészetek új szellemi tárát felmutassuk.

A sorozat, melynek tavaly nyáron megjelent kötete kapcsán nemrég úgy fogalmaztak, hogy az rangját kivívva „felnőttkorba lépett”, most a 11. köteténél jár. Ennek ünnepi bemutatójára invitáljuk Önöket 2019 március 7-én, csütörtökön 16 órakor.

Dr. Boka László sorozatszerkesztő

 

Meghívó

Esemény a Facebookon

Interjú Dr. Boka László tudományos igazgatóval a könyvtár blogjában