A Szép-en túl – Kiállításmegnyitó

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/06/16

 

2016. június 16-án, 16 órakor nyílik szeredi Ambrus Noémi textilmíves 70. jubileumi kiállítása könyvtárunk Ars Librorum kiállítóterében.

A kiállítást megnyitja: Silye Szilvia esztéta.

A SZÉP mindenhol-mindenben ott rejtőzik. Látványa kellemes, szemlélésekor az érzékek megpihennek. Gyönyörködtet, amely mód a Művészet is; hiszen a gyönyörködtetés a művészet egyik funkciója, hogy elkápráztassa, magával ragadja, vagy épp rabul ejtse
Befogadóját.

Viszont léteznek más szándékai is az Alkotás „templomának”. Jelen invitációnk a számtalan szféra közül, a puszta esztétikán túli világot választotta, Átlépve a „szép”, mint külső csillogó váz fogalmát bebocsátást nyerhetünk szeredi Ambrus Noémi textilfestményeinek érdekes belső birodalmába. Ez a rejtett szféra előzetes benyomásként nem érzékelhető, a művek szofisztikált-dekoratív szövetteste elcsábítja a nézőt, eltereli figyelmét az alkotó által „beleszőtt” gondolatokról, s egy második „diskurzus” alkalmával nyílnak meg rejtett kapui.

Silye Szilvia (esztéta)

Közreműködik Puszta Betty csellón, Bazsinka Mihály szaxofonon és Halmosi Sándor költő.

A tárlat 2016. június 16-tól július 16-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Meghívó

A kiállítás

Megtekinthető 2016. június 16-tól július 16-ig, a 6. emeleten, az Ars Liborum kiállítótérben, a könyvtár nyitvatartási idejében kedd–szombat 9 és 20 óra között. Olvasójeggyel nem rendelkező látogatóink az időszaki kiállításokat egységesen 400 Ft-os jegy ellenében látogathatják. A látogatás tervezésekor kérjük, vegyék figyelembe, hogy a pénztár 19 órakor bezár.