Zichy mindennapi hősei – kerekasztal-beszélgetés

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/09/27

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezzük meg a Zichy megrajzolt hősei című kiállításhoz kapcsolódó Zichy mindennapi hősei című kerekasztal-beszélgetést.

A beszélgetés keretében szót ejtünk arról, hogy miért virágzott a díszalbumok kiadása a 19. század végén,  miközben a kurátorok megosztják a jelenlévőkkel a  kiállítással kapcsolatos érdekes tapasztalataikat – pl. a koronázási album megtalálásának rejtélye –, illetve  választ kap a közönség arra is, hogy  kik segítették hozzá – időnként akaratlanul is – életének egy-egy állomásán az illusztrátort rajzai megszületéséhez. Talán megtudhatjuk azt is, hogy ki a rejtélyes hölgy, akinek az arcát felfedezhetjük a Démon illusztrációiban, vagy azt, hogy ki volt az a nagy magyar író, aki élénk levelezést folytatva Zichyvel, számos díszalbum megalkotásához hozzájárult.

A kurátorok segítségére lesz az értelmezésben Hessky Orsolya művészettörténész, illetve levelek felolvasásával a Zichy-jelenség átélését segíti Spolarics Andrea előadóművész.

A beszélgetés a VI. emeleti Díszteremben hallgatható meg 2016. szeptember 27-én 15 órától, ezt követően 16-kor egy órás tárlatvezetés lesz  az V. emeleti Ereklyetérben.

Várjuk az érdeklődőket!


Képes beszámoló