Közel 3300 látogatót vonzott a nemzeti könyvtár augusztus 20-án

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/08/20

 

Az államalapítás és Szent István király ünnepe alkalmából tartott nyílt napon változatos programokkal készültünk, hogy igazi családi élménnyé tegyük könyvtárunk látogatását.

A programok sorában szerepelt többek között a Budavári Palota F épületének bejárása, toronyraktáraink megtekintése, ahol néhány féltve őrzött kincset is megtekinthettek látogatóink.  

 

A családok és a játékos kedvű felnőttek számára a Gondosdesign által szervezett játszóház nyújtott különleges élményt, ahol óriás kirakókkal fejleszthették kreativitásukat. A kézműves-foglalkozásokon a látogatók saját könyvjelzőket, hűtőmágneseket és kitűzőket készíthettek, míg a Homoludens.hu Egyesület szórakoztató és fejlesztő játékokkal várta az érdeklődőket. 

A könyvtár VII. emeletén megnyílt „Az emberi arcz megörökítése” című kiállítás különleges portréfényképekkel és technikai ritkaságokkal nyűgözte le a kíváncsiakat. A kiállítás betekintést nyújtott a 19. századi magyar portréfényképészet világába, bemutatva a fotográfia fejlődésének korszakait. 

 

Vendégeink örömmel fedezték fel a nemzeti könyvtárat. Az augusztus 20-i nyílt nap az év egyik leglátogatottabb rendezvénye az MNMKK OSZK életében, és a visszajelzések alapján a vendégeink nagyra értékelték a programok sokszínűségét és a nemzeti könyvtár kincseinek bemutatását. Az államalapítás idei ünnepén 3283 látogatót üdvözölhettünk intézményünkben. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó nyílt napon, és megtisztelt minket érdeklődésével. Továbbra is elkötelezetten folytatjuk munkánkat, hogy a magyar kulturális örökség értékeit a nagyközönség elé tárjuk.