Munkatársaink a QQML 2024 nemzetközi konferencián

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/06/19

 

A 2019-es eseményhez hasonlóan idén is Ráczné Radó Rita, az OSZK Kutatásszervezési Osztályának vezetője képviselte a nemzeti könyvtárat a 2024-ben már 16. alkalommal megrendezett, Kvalitatív és kvantitatív módszerek a könyvtárakban (Qualitative and Quantitative Methods in Libraries – QQML) elnevezésű konferencián. 

Kollégánk a 2024. május 28. és 31. között, a krétai Haniában rendezett nemzetközi eseményen szekcióvezetőként és előadóként is szerepet vállalt. A könyvtári digitalizálás és ami mögötte van (Library digitisation and what’s behind it) című előadásában bemutatta a célegyeneshez közeledő EODOPEN projektet, valamint a nemzeti könyvtár által fejlesztett, úttörő jogtisztázási dokumentációs eszközt (Rights Clearance Documentation Tool – RCDT). 

A konferencián részt vett Gombos Zsuzsanna, a Humántudományi Bibliográfiai Koordinációs Osztály, valamint Dancs Szabolcs, a Könyvtári Intézet munkatársa, akik további tájékoztatást nyújtottak az érdeklődőknek az RCDT fejlesztéseiről. 

Az eseményen bemutatott eredményeknek köszönhetően kollégáink meghívást kaptak a szlovén könyvtárosok szeptemberi, Mariborban megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciájára is, ahol ismét bemutathatják fejlesztéseiket.